Sam Werbrouck, geboren in 1989, startte zijn muzikale studies aan de SAMWD in Roeselare met cornet bij Dhr. Bart Coppé. Naast de opleiding cornet beoefende hij tevens een aantal jaar slagwerk, piano en gitaar. Maar de cornet bleek toch de grote liefde. In 2006 behaalde hij het diploma aan de SAMWD in Roeselare met grote onderscheiding.

Sam Werbrouck, dirigent Brass Band Leieland

Toen besloot hij om met zijn hobby een stap verder te gaan. Hij trok naar het Koninklijk Conservatorium van Gent, en studeerde daar de opleiding Trompet bij Dhr. Steven Devolder. In 2011 slaagde hij er voor zijn masterexamen, en studeert nu nog verder voor de specifieke lerarenopleiding.

Na 7 jaar spelend lid te zijn van Brassband Leieland, mag Sam nu het dirigeerstokje overnemen van Wouter Loose in functie van het Nationaal Brassbandkapioenschap te Heist-op-den-Berg op 29 november 2015. Naast BBL dirigeert hij ook de fanfare Euphonia uit Goes (NL) en de jeugdfanfare Euphonia uit Izegem (verbonden aan de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem)

Als Freelance muzikant heeft hij vaak zijn medewerking verleent aan de Koninklijke Muntschouwburg, de Vlaamse Opera en Casco Phil. In zijn professionele carrière speelt Sam bij het trompetterkorps van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en is leerkracht koper aan de Kunstacademie te Geraardsbergen. Daarnaast is hij ook regelmatig te zien bij tal van HaFaBra-orkesten op soprano en trompet.